Kitzbühel

Kitzbühel wordt vaak geassocieerd met luxe, beroemdheden en glamour. De mondaine wintersportplaats met 8.500 inwoners verwelkomt jaarlijks ook meer dan een miljoen bezoekers uit dertig verschillende landen. Kitzbühel ligt in het oosten van Tirol, in de Kitzbüheler Alpen. Kitzbühel deelt het skigebied met Kirchberg en tussen deze plaatsen ligt een berg met de naam 'Ehrenbachhöhe'.

Dorpje Kitzbühel aan de flanken van de berg
Dorpje Kitzbühel aan de flanken van de berg

"Mondaine stad met een internationale allure en ongekende mogelijkheden"

Het centrum van Kitzbühel is historisch te noemen, met pittoreske huizen, oude gevels en kerken. De kerken zijn mede dé bezienswaardigheid van Kitzbühel. Maar eigenlijk is het in deze stad om andere zaken te doen. In talrijke luxe winkels, meer dan tachtig restaurants, dertig cafés, drie disco's en andere gelegenheden kan er geld uitgegeven worden.

Openbare sauna, solarium en zwembad

Naast uiteenlopende horeca gelegenheden beschikt Kitzbühel ook over een bioscoop en een casino. Er is echter ook plaats voor andere ontspanning na een dag in de sneeuw. Met een skipas voor meer dan twee dagen heb je gratis toegang tot het zwembad Aquarena  - of breng een bezoek aan de openbare sauna.

Naast de nodige glamour is Kitzbühel natuurlijk vooral geliefd om haar wintersportmogelijkheden. Het is niet voor niets dat ieder jaar de top van de skiwereld naar Kitzbühel komt om daar deel te nemen aan de zogenaamde Hahnenkammrennen, de jaarlijks terugkerende wereldbeker afdaling/slalom. In het skigebied vind je 170 kilometer aan skiplezier voor ieder niveau.

Kitzbühel in het kort

  • 170 kilometer piste
  • Ligging op 800 meter
  • Hoogte skigebied tot 2.000 meter
  • 1 miljoen bezoekers / jaar
  • 921 km vanaf Utrecht
  • 8,5 uur reistijd vanaf Utrecht
  • 8.500 inwoners
  • 436 hotels en appartementen
  • Liftcapaciteit: 87.900 pers./uur

Plattegrond Kitzbühel

Badesee Kirchberg

Zwemmeer en zwembad met ligweide en beach
Badesee Kirchberg
Verwarmd buitenbad
Badesee Kirchberg is niet alleen een prachtig zwemmeer. Je vindt er ook een verwarmd buitenbad van 26 graden en ligweides.

Aquarena Kitzbühel

Recreatiebad, wedstrijdbad en sauna
Aquarena Kitzbühel
Gun jezelf een heerlijke ontspannen middag of avond in zwem- wellness- en gezondheidscentrum Aquarena in Kitzbühel. Korting op vertoon van je skipas.

Meer informatie