zomer-kirchberg

Regio en plaatsen Kitzbüheler Alpen

Maak kennis met de omgeving

Kitzbühel

Kitzbühel wordt vaak geassocieerd met luxe, beroemdheden en glamour. De mondaine wintersportplaats met 8.500 inwoners verwelkomt jaarlijks ook meer dan een miljoen bezoekers uit dertig verschillende landen. Kitzbühel ligt in het oosten van Tirol, in de Kitzbüheler Alpen. Kitzbühel deelt het skigebied met Kirchberg en tussen deze plaatsen ligt een berg met de naam 'Ehrenbachhöhe'.

Openbare sauna, solarium en zwembad

Naast uiteenlopende horeca gelegenheden beschikt Kitzbühel ook over een bioscoop en een casino. Er is echter ook plaats voor andere ontspanning na een dag in de sneeuw. Met een skipas voor meer dan twee dagen heb je gratis toegang tot het zwembad Aquarena  - of breng een bezoek aan de openbare sauna.

Naast de nodige glamour is Kitzbühel natuurlijk vooral geliefd om haar wintersportmogelijkheden. Het is niet voor niets dat ieder jaar de top van de skiwereld naar Kitzbühel komt om daar deel te nemen aan de zogenaamde Hahnenkammrennen, de jaarlijks terugkerende wereldbeker afdaling/slalom. In het skigebied vind je 170 kilometer aan skiplezier voor ieder niveau.

sauna

Kirchberg

Het idyllische vakantiedorp Kirchberg ligt in het Brixental, ingebed in de Kitzbüheler Alpen, op slechts 6 km van de wereldberoemde stad Kitzbühel. De imposante kerk in het midden van het dorp draagt bij aan het wonderschone plaatje.

Kirchberg deelt het skigebied samen met Kitzbuhel. Ze hebben dan ook dezelfde skipas. De beide plaatsen worden gescheiden door de Ehrenbachhöhe. Kirchberg ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen en is één van de meest populaire skigebieden van Oostenrijk. Met 170 kilometer piste en een uitstekende après ski is Kirchberg dé place-to-be voor veel Nederlanders.
Meer informatie op www.kirchberg-kitzbuhel.nl