skien

MAAK DE MOOISTE SKITOCHTEN

Skiën van Kitzbühel naar Kirchberg

Skigebied Kirchberg - Kitzbühel

Ingeklemd tussen de bergtoppen van de Kitzbüheler Alpen bevindt zich het skigebied van Kirchberg en Kitzbühel. Het sfeervolle Kirchberg dat ook bekend staat om zijn bruisende après-ski is voor velen een vaste uitvalsbasis voor de jaarlijkse wintersportvakantie.

Kirchberg Kitzbühel Ontdek het skigebied
188 km piste totaal
106 km blauwe piste 56 %
66 km rode piste 35 %
16 km zwarte piste 9 %
Dal: 800 m - Top: 2000 m
16 gondels | 28 stoelliften | 9 sleepliften
922 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:25 uur
Bekijk pistekaart Interactieve pistekaart

Genoeg pistes voor de hele week

Het skigebied van Kitzbühel mag zich met 170 kilometer piste en een liftcapaciteit van ruim 80.000 personen per uur rekenen tot de belangrijkste skigebieden van Oostenrijk. Het grote aandeel aan blauwe pistes (56%) maken het gebied ideaal voor kinderen en beginners. Bovenaan iedere top kun je wel kiezen tussen een blauwe of rode afdaling - dus je kunt alle kanten op! Al sinds 1893 wordt de wintersport bedreven in dit schilderachtige en mondaine stadje. In 1931 vond de eerste 'Hahnenkammrennen' plaats. Wintersport in Kitzbühel en het naastgelegen Kirchberg is tijdloos en legendarisch.

kitzbuhel

Comfort en luxe

De liftvoorzieningen in het gebied zijn perfect. De vele gondels en stoelliften, vaak voorzien van stoelverwarming, transporteren je comfortabel door het gebied. De doorontwikkeling van skigebied Kitzbühel komt ook naar voren in de twee eersteklas snowparken op de Kitzbüheler Horn en bij de Resterhöhe. Hier kunnen beginners en echte cracks hun sprongen en tricks wagen. Met het hoogste punt op 2.000 meter is het gebied 155 dagen per jaar sneeuwzeker te noemen - dit mede dankzij de grote hoeveelheid sneeuwinstallaties. Naast 170 km goed geprepareerde skiafdalingen en 32 km skiroutes zijn er direct aan de pistes tientallen almhutten met lokale gerechten en het bekende wintersportfood. Een bijzondere service is dat de oefenliften in het dal van het Kitzbühel gratis zijn.

kitzbuhel

Hahnenkammbahn en oefenweide

Winter panoramaAan de rand van Kitzbühel vertrekt de Hahnenkammbahn gondel om je af zetten op 1.658 meter. Hier heb je de keuze voor een tocht naar Kirchberg, Jochberg, Aschau of helemaal tot aan Mittersill. Terug skiën naar Kitzbühel kan via een blauwe of één van de twee rode pistes. Voor beginners en kinderen is er een oefenweide bij het dorp met enkele lopende banden en een sleeplift. Dan is er nog 'Die Streif' - de meest spectaculaire afdaling ter wereld. Ieder jaar strijden de beste skiërs ter wereld op deze afdaling tijdens de Hahnenkammrennen om de titel. Met snelheden tot 140 km per uur racen zij de piste af die in de winter ook voor het gewone publiek toegankelijk is.

Activiteiten buiten de piste

Aan de Klostergasse 3 in Kitzbühel kun je lekker zwemmen in het overdekte zwembad Badezentrum Aquarena. Een leuk zwembad met wellness faciliteiten, gezondheidscentrum en sauna's. Vier kilometer ten zuiden van Kitzbühel ligt Wildpark Aurach. Hier zie je tijdens een rondgang uiteenlopende dieren zoals roodwild, wilde zwijnen, yaks, marmotten en nog veel meer, zie www.wildpark-tirol.at. Voor een avondje rodelen moet je naar Kirchberg, daar kun je op de Gaisberg de 3,5 km lange rodelbaan afsuizen.