Hahnenkammrennen in Kitzbühel

Rond 22 januari heerst in heel Oostenrijk de Hahnenkamm-koorts. De beste skiërs van de wereld komen dan naar Kitzbühel voor het absolute hoogtepunt van de ski- wereldcupwedstrijden. De moeilijkste skipiste van de wereld is voor alle skiërs ook de grootste uitdaging!

Hahnenkammrennen
Hahnenkammrennen

Sprongen tot wel 80 meter, steile hellingen tot 85% en snelheden tot 140 km per uur! De afdaling van 3,3 km wordt in minder dan 2 minuten afgelegd! 863 meter hoogteverschil van het startpunt (op 1665m) tot de finish (802m). Gemiddelde snelheid 103 km per uur op de moeilijkste skipiste van de wereld! Dit zijn de fascinerende gegevens van de beroemde „Streif“. Sinds 1931 wordt de Hahnenkamm-race op de Kitzbüheler Hausberg gehouden. Vaste hoogtepunten vanaf de beginjaren zijn: de afdaling van de Streif, de combinatie en de slalom van de Ganslernhang. De Super-G van de Streifalm werd in 1990 voor het eerst gehouden.

Wat een afdaling!

Voor Kitzbühel is het Hahnenkamm-event het sportieve en maatschappelijke hoogtepunt van het jaar. De Gamsstadt barst dan bijna uit zijn voegen, journalisten en beroemdhedenuit de hele wereld vindt u dan in hier in de straten. Kom ook van de unieke Hahnenkamm-flair in Kitzbühel genietenen en moedig samen met tienduizenden andere skifans de skitop van de wereld aan!

Hahnenkamm-feiten

  • dé skirace sinds 1931
  • snelheden tot 140 km/u
  • jumps tot wel 80 meter
  • 863 meter hoogteverval
  • weekend rond 22 januari
  • gemiddelde snelheid: 103 km/u

www.hahnenkamm.com